Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

Bölüm Başkanından

10 öğretim elemanı bulunan Temel Bilimler Bölümü her öğretim yılında 15 öğrenci kabul eder. Müzik Bölümüne; konservatuvarların lise kısmı, Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümleri ve Anadolu Lisesi mezunları başvurmaktadır. Öğrencilerimiz mezuniyet sonrasında; eğitim, icra, araştırma ve besteleme boyutlarında kendilerini yönlendirebilir istihdam imkânı bulabilmektedirler.

Bölümümüz, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımı ve katkısıyla, bünyesindeki sanat toplulukları ile paydaşlarımızın desteğiyle yurt içi ve yurt dışı konser etkinlikleri yanında; ulusal ve uluslararası düzenlediği etkinliklerle de ülke müzik kültürüne hizmet etmektedir. 

Düzenlenen bu etkinlikler öğrencilerimizin öğrendiklerini yaşayışlarına katması, çevre edinmeleri, eğitimleri sırasında tecrübe kazanmaları için büyük fırsatlar sunmaktadır.

Bölümümüz her geçen yıl daha da güçlenmektedir ve yetenekli öğrencilerimizi yetiştirmek için gayretli çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Yrd.Doç.Dr. Cemal KARABAŞOĞLU